Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Kerst Weekend Bevers
Gepost door Keet op 16/12/2014 12:10:00 (1866 gelezen)

Hier een verslag van ons super toffe kerst weekend, wat hebben we genoten met z´n allen!

Op vrijdag 12 december kwamen onze bevers een voor een binnen druppelen, bepakt en bezakt voor een heel weekend. Voor sommigen de eerste keer en dat is dan super spannend.
Rond half acht zaten alle bevers in hun uniform vol spanning te wachten op de installatie van onze nieuwe bevers; Sjeng, Florian, Bridget en Feran. Vooraf werd eerst onze Hippe geïnstalleerd door Cor.
Nadat iedereen vertrokken was zijn we ondanks de regen nog met onze bevers naar buiten gegaan, daarna hebben we nog een lekker druk spelletje binnen gedaan. Bij het haardvuur hadden we nog een lekker wafeltje (van oma Roeby) en een glaasje melk, thee of ranja. Vervolgens hebben we nog liedjes gezongen en gedanst. En toen waren ze nog echt niet moe maar toch zijn ze naar bed gegaan.

Zaterdagochtend zijn we begonnen met een super lekker ontbijt (pannenkoekjes) verzorgd daar onze welpenstaf en Aïcha , waarvoor dank! Na het ontbijt maakten we een knutselwerk, voor in de kerstboom.
Ons uitje ging naar de IVN Heemtuin in Brunssum, daar stond José van Kleef ons op te wachten en ze had weer een heel leuk programma bedacht. We hebben van alles geleerd over de winterslaap en holletjes maken. En ook over energie (de brandstof die ons lichaam nodig heeft) en de dennenboom (kerstboom) die eigenlijk een spar is! Daar hebben we een houten kerstbal gemaakt en een kopje soep met een krentenbol gegeten.
Ook hebben we nog eekhoorns gezien, die kwamen snoepen, wat is de Heemtuin toch leuk!
Via het bos zijn we weer terug naar het HK gewandeld.
Onze kerstmaaltijd was heerlijk, met z´n allen aan het gourmetten geweest. Voordat we de dag afsloten hebben we marshmallows boven een theelichtje klaargemaakt Wederom hebben we deze super mooie dag afgesloten aan het haardvuur met muziek en nog lekker gedanst.

Zondagochtend hebben we gezamenlijk met de scouts ontbeten en we lieten heel veel dikke sch……

Na het ontbijt nog spelletjes gedaan en toen was het al om. Voordat de bevers naar huis gingen kregen ze nog het Noa-insigne, deze hebben ze verdiend na een weekend vol knutselen en avonturen! (Deze komt op de linkermouw van het uniform)

Wij vonden het een super tof kerstweekend! En wensen jullie allen alvast fijne feestdagen en een gelukkig 2015.
Vergeten jullie onze kerstactiviteit niet? Op zondag 21 december om 11uur op het HK, er zal ook voor een hapje gezorgd worden. Uiteraard mogen/moeten de ouders en/of grootouders mee. Rond 15uur zal de activiteit afgelopen zijn.
De bevers hebben geen opkomst op 20-12 & 27-12, we starten weer op zaterdag 3 januari in onze pyjama! We zitten immers een beetje in onze winterslaap.

Groetjes, Keet, Hippe en Lappezak

Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2