Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Groepsweekend 2015
Gepost door Brandon Dassen op 31/05/2015 0:50:00 (3078 gelezen)

De hele scouting verzameld zich aan de straat voor het H.K. Bevers, Welpen, Scouts, alles en iedereen staan door elkaar. In het begin is het nog een beetje onwennig, al die “vreemde” kinderen en ouderen om je heen. Je beseft je op zo’n moment pas ...

... dat je het grootste gedeelte van de groep helemaal niet kent.

Als de bus er dan eindelijk is en alle bagage is ingeladen nemen de scouts en Explorers de onderverdieping in beslag, dus gaat de rest boven zitten. We spelen (kaart-)spelletjes, eten snoepjes en maken heel veel grappen.

Als we op het kampterrein zijn gaan we onze tenten opzetten, iets waar we door de jaren een steeds beter in geworden zijn. Als ze eenmaal staan is het weer tijd voor een spel, met de hele groep natuurlijk. We moeten licht-bandjes zoeken in een grasveld en ondertussen zorgen dat we niet getikt worden door de Stam. Tijdens het spel begint het te regenen, maar dat weerhoud de échte diehards er niet van om rond een groot kampvuur te gaan zitten.

De volgende dag word iedereen opgedeeld in groepjes. We gaan een tocht lopen langs locaties die van tevoren op de foto zijn gezet. Per locatie moeten we een foto-opdracht uitvoeren. We pauzeren bij een hoge toren, waar we met een lift in kunnen om uit te kijken over een dam met daarop een enorme stenen Leeuw. Na deze pauze gaan we weer verder, totdat we, redelijk moe, terug zijn op het kampterrein.

’s Avonds, rond het kampvuur, doet Marc de act “Tante True”, die allerlei rare dingen aan haar paraplu heeft hangen. We zingen kampvuurliedjes, doen spellen en vertellen moppen. Bevers, Welpen, Scouts, alles en iedereen door elkaar. Het onwennige gevoel van de vorige dat is verdwenen, omdat we het erg leuk hebben met de andere speltakken. De “grenzen” verdwijnen, we zijn nu echt een hechte groep.

De dag erna gaan we weer de bus in, Scouts en Explorers weer beneden, de rest boven. We spelen een paar potjes “Weerwolven”, foto’s worden gemaakt, telefoonnummers worden uitgewisseld. Als we dan eindelijk terug in Brunssum zijn vinden we het heel erg jammer dat we weer afscheid moeten nemen van onze nieuwe vrienden. Maar natuurlijk hebben we contact gehouden na het weekend. Het weekend was super, en zeker voor herhaling vatbaar!Klik hier voor meer foto's.

Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2