Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Pagina (1) 2 3 4 ... 8 »
Zomerkamp 2010 Wiltz
Gepost door Marc op 8/08/2010 16:14:56 (4745 gelezen)

Dit jaar bestaat Scouting Nederland 100 jaar. Daarom vonden we het tijd voor een bijzonder zomerkamp. We zijn naar Wiltz (Luxemburg) op kamp geweest. In Wiltz kom je veel andere scouts tegen, en mede dankzij het goede / goedkope openbaar vervoer en gulle sponsors (www.horeca-brigida.nl, www.themahuis.nl en niet te vergeten www.rumpenerhof.nl) hebben we veel leuke dingen kunnen doen. Zo zijn we gaan kanon, hebben we geklommen, zijn een keer naar de stad geweest en hebben kastelen en musea bezocht. En natuurlijk alle andere dingen wat een kamp leuk maken: Hakken, zagen, vuurtje maken, klooien in de beek...

Inhoudsopgave


Alle foto's van Zomerkamp Scouts 2010 Wiltz Luxemburg
Vrijdag 23 juli 2010 – de voorbereidingen
Zaterdag 24 juli 2010 – aankomst van de kids
Zondag 25 juli 2010 – De ministers en hoog bezoek
Maandag 26 juli 2010 – plannen kunnen veranderen
Dinsdag 27 juli 2010 – Kanon over de Sre
Donderdag 29 juli 2010 – trip door Vianden
Vrijdag 30 juli 2010 – de afsluiting en de bonte avond
Zaterdag 31 juli 2010 – terug naar huis
Alle foto's van Zomerkamp Scouts 2010 Wiltz Luxemburg

Vrijdag 23 juli 2010 – de voorbereidingen


PIEP PIEP PIEP PIEP deed mijn wekker al om 7.00u s’ochtends. Het was tijd om mijn laatste zaakjes bij elkaar te verzamelen en te vertrekken naar het scoutinggebouw. De kids hadden de vorige dag hun bagage al gebracht en het was mijn taak om al deze bagage in de auto te proppen en dat ik deze zou meenemen naar Wiltz. Alles kreeg ik ook in de auto.

Om 9.00u kwam Barry met het busje vol met materialen die we donderdag ook helemaal hadden gevuld. Henk en Marleen volgden kort daarna in hun auto die ook helemaal was volgegooid met kleinere materialen. Tenslotte kwam Leon nog met bagage. Oh verdomme! Deze bagage moest ook nog mee. Uiteindelijk moest ik n Roze tas achterlaten. Niet zo’n groot probleem. Deze moest dan maar een dag later aankomen als de kids komen.

Om 10.00u vertrokken we naar Wiltz, maar eerst nog even langs Ronald. Hij was thuis nog bezig met alle gegevens en papieren voor het kamp en hij zou met mij meerijden. Leon reed met de bus mee en met 3 auto’s vol met alle bagage en materialen behalve een roze tas reden we af en we arriveerden om 12.00u bij het kampterrein.

Nu troffen we ons eerste probleem aan. Het terrein dat we zouden krijgen, was bezet door een andere groep. Dit moesten we zien op te lossen in Chateau de Wiltz waar het hoofdkantoor lag van alle kampterreinen binnen Wiltz. Helaas hadden deze net pauze en moesten we een uur wachten. De aardige vrouw in het kantoor hielp ons vriendelijk en we kregen een nieuw terrein. Sterker nog, we kregen 4 terreinen. Een mooi oppervlak van 20 x 20 meter. Het was 14.00u toen we eindelijk konden beginnen met de opbouw.

Als eerste kregen we een echte uitdaging. We moesten met 6 personen de grote blauwe vendeltent opzetten en met de sterke wind die er waaide viel dat niet zo mee. Het grote witte doek en de palen vlogen om je oren. Gewoon eventjes de handen uit de mouwen steken en het komt vanzelf goed. Nadat het geraamte van deze tent stond, gingen Ronald en Barry terug naar Brunssum om de bus thuis te brengen. De volgende dag moesten zij de kids vervoeren naar Wiltz.

Nu waren wij nog met z’n vieren om het hele kampterrein op te bouwen. Eerst de vendeltent inrichten en uiteindelijk afbouwen met de blauwe muurzeilen. De stroom werd geregeld en tenslotte werden de twee staftenten nog opgebouwd, anders werd het moeilijk met slapen. Om 18.00u waren we helemaal klaar en hadden we allemaal rust. Hier moesten we nu nog even van genieten.

Marleen en Henk hadden thuis nog wat koude schotel gemaakt die we nu gingen opeten en die smaakte behoorlijk goed. We kletsten de hele avond nog wat en samen met Leon deed ik nog wat programmaonderdelen uitwerken. Na het kampterrein nog even in thema in te kleden met naambordjes, gingen we allemaal slapen. Deze eerste nacht was het behoorlijk lekker weer. Morgen weer vroeg op, zodat alles klaar is voordat de kids arriveren.

Pagina (1) 2 3 4 ... 8 »
Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2