Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Weekend Süsterseel
Gepost door Marc op 28/02/2015 20:00:00 (908 gelezen)

Vrijdagavond - Sterren die stralen


De eerste mooie dagen van het jaar 2015 kwamen eraan. Een mooie heldere avond om naar de sterren te kijken. Met voorafgaand een tocht naar een open gebied met een GPS coördinaat. Een aantal opdrachten voor de kinderen om sterrenbeelden te herkennen werd uitgevoerd met een I-pad. Dus een beetje Luxe bij scouting mag ook wel eens.

Zaterdagochtend – Vizieren met opstakels


De eerste activiteit op zaterdag was weer eens echt klassiek scouting. In een rechte lijn door de bossen van Susterseel en weer terug, om op het zelfde punt weer uit te komen. Maar er waren veel opstakels van doornstruiken, waar we even omheen moesten. Niet gevreest! dit was gepland. We namen een touw van 10m. Mee om een afwijking te kunnen lopen. Uiteindelijk kwamen we wel weer uit waar we begonnen.

Zaterdagmiddag – Hout hakken, gehakt hakken en hout snijden, brood snijden


’s Middags na de lunch begonnen we al met de voorbereiding van het diner. We zouden op vuur gaan koken en moest er dus gehakt worden. Nagenoeg deed iedereen mee. Dat was tof. We gingen groentesoep maken en brood bakken. Vervolgens gingen de kinderen een houten stok slijpen voor brood en groente snijden voor soep. Dit was een daverend succes, omdat er behoorlijk wat variatie was aan werkzaamheden.Klik hier voor meer foto's van ons weekend

Zaterdagavond – Licht eten en licht verzamelen


Na de voorbereiding van het eten, moets het eten ook nog gegeten worden. Na 2,5 uur koken was de soep dan eindelijk klaar en kon iedereen een plekje zoeken om het kampvuur om hun stok met brood te late rijzen. Het was een heerlijke maaltijd en iedreen at zijn brood, op wat kleine stukjes na van Marc die in het vuur verdwenen. Als laatste activiteit van de dag hadden we een lichtsmokkelspel gepland met licht bandjes in het bos. De scouts moetsen het opnemen tegen de leiding deze keer. De kinderen wonnen.

Zondagochtend – Bal spelen en alle ballen verzamelen


Het was ongelofelijk om te zien hoeveel energie er nog over was. Tijd voor gezamelijk balspelen om een laatste keer helemaal los te gaan. Het was echt knallen met Voetbal en Standbal. Om 13:00u was het weekend voorbij.

Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2