Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Algemene Informatie
Gepost door Websitebeheer op 2/08/2007 18:20:00 (3085 gelezen)
Opmaat


Als enige scouting in de verre omstreek heeft scouting st.Vincentius een drumband. Deze werd al in 1957 tijdens het 25 jarige bestaan van scouting st.Vincentius opgericht. De drumband bestaat uit groep varierend van esta's tot staf van scouting St. Vincentius, maar ook uit oud-leden. Bij de drumband kun je op een muzikale manier met scouting bezig zijn. De band bestaat vooral uit (oud-) scoutingleden, maar is ook toegankelijk voor iedereen die in deze unieke combinatie muziek wil maken.Het is dus niet noodzakelijk om lid van st.Vincentius te zijn, ook leden van andere groepen kunnen naast de eigen scoutingactiviteiten lid worden van de drumband. Ons repetitie-lokaal ligt aan Bodemplein 43 (achter TOTAL tankstation)
Activiteiten


De drumband bestaat al 46 jaar en is een bekende in Brunssum en omgeving. Zo wordt geen optocht of evenement overgeslagen. Ook wordt er elders in Nederland en in het buitenland opgetreden. Enkele voorbeelden van optredens zijn: parade, carnaval, koninginnedag, st.Maarten en natuurlijk optredens bij scoutingactiviteiten op bijv. een opendag of nationale scoutingdag. Sinds enkele jaren wordt er ook weer meegedaan aan het ScoutingBand concours dat ieder jaar door een andere Scoutingband wordt georganiseerd. Verder heeft de band ieder jaar een eigen weekend dat in het teken staat van.......... muziek.
Bezetting


De drumband bestaat alleen uit slagwerk, hier vallen alle instrumenten onder waarmee d.m.v. het bespelen met handen, stokken, mallets enz. muziek gemaakt kan worden. De instrumenten die wij momenteel gebruiken zijn: snaredrum/fielddrum, tenor, bass, bekkens, en diverse percussie en effectinstrumenten.
Repetitie/les


Om te kunnen optreden moet er natuurlijk worden geoefend. Dit gebeurt op de repetitieavond op dinsdag vanaf 19:00 uur. Deze repetitie is niet voor beginners maar voor de gevorderde tamboers. Beginners die totaal geen ervaring met muziek hebben, krijgen 1 2 jaar individueel en/of in groepsverband les. Deze les wordt op dinsdag vanaf 18:15 uur gegeven en duurt 20 minuten per leerling of 30 minuten per 2 leerlingen. De exacte tijd zal van tevoren per leerling worden afgesproken. Het aantal lessen is afhankelijk van hoe snel de leerling de basis onder de knie heeft en hoeveel tijd er wordt geoefend. Een muziekinstrument bespelen leer je natuurlijk niet alleen door een keer per week naar de les te komen. Thuis oefenen, zowel praktisch als theoretisch, van de lesstof hoort hier ook bij, want oefenen baart kunst.
Individueel les


De lessen zijn praktijkgericht waar vanaf het begin al oefeningen gedaan worden. Het lesmateriaal bestaat uit een theorie –en praktijk gedeelte. Door middel van diverse ritmische oefeningen die eenvoudig beginnen, zal het gevoel voor ritme en het herkennen van de noten worden geoefend. Het geheel wordt ondersteund met korte stukjes theorie tussendoor waarbij stap voor stap de benodigde algemene muziekleer aan bod komt. De te behandelen stof zal geleidelijk worden doorgenomen in een tempo aangepast aan de leerling.
Meer weten?


Heb je interesse en wil je meer weten, kom dan gewoon eens kijken op de dinsdag bij de les of repetitie in het scoutinggebouw. Hier kun je dan met eventuele vragen terecht en kun je kijken hoe een en ander in z'n werk gaat. Je kunt ook eerst contact met ons opnemen, zie onze Contact Pagina.

Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2