Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Landelijk Scouting Band Concours 2004
Gepost door Websitebeheer op 29/06/2004 18:20:00 (3657 gelezen)

We kwamen op met Drums of the Netherlands. Het concert werd uitgevoerd met Fire Starter. Het marcherend gedeelte werd uitgevoerd met Down Town. We marcheerde af met Margos In Jumping Five.

Den Helder Vrijdagavond


Alle leden van de band samen met de supporters vertrokken op eigen houtje naar Den Helder waar het 54e Bandconcours werd gehouden. Dit jaar werd het bandconcours georganiseerd door Scoutingband Minerva. We verzamelden ons op een scoutinggebouw in Den Helder.

We waren niet alleen in het scoutinggebouw. Er waren nog twee scoutingband aanwezig die hier de nacht kwamen doorbrengen. Op de eerste plaats de Graaf Otto Band en als tweede de Enschedese Padvinders Band. Na onze slaapplaatsen ingedeeld te hebben kon de gezellige avond beginnen met voor iedereen maar één pilsje, want iedereen moest de volgende ochtend fit zijn voor de grote wedstrijd.

Zaterdagochtend


Om 8.00u moest iedereen opstaan, want de optocht door de stad begon al om 10.00u en we moesten toch nog een heel stuk rijden met de bus naar de startplaats. Uiteraard werd eerst ontbeten in het scoutinggebouw waar de maaltijd door deze Den Helderse scoutinggroep geregeld werd.

Na deze stevige maaltijd werd het wachten op de bus. Een uur was er verstreken, maar er kwam geen bus. Graaf Otto en Enschede waren al weg met hun bus, maar voor ons was er geen bus. Waar bleef onze bus? Achteraf scheen het dat de bus niet op kwam dagen, omdat Den Helder had gedacht dat wij op eigen gelegenheid naar de start reden van de optocht, wat dan ook maar moest gebeuren. Dus iedereen stapte in de auto’s, de gidsen ook, en iedereen reed achter de auto met de gidsen aan.

Om ongeveer 10.00u kwamen we aan in de openbare haven waar schepen tentoongesteld stonden. De bands werden officieel welkom geheten met koffie en cake en hier werden ook de foto’s gemaakt van bands. Aan de overkant van de haven was de start van de optocht en die werd door ons geopend. De andere bands waren de Helderse Jachthoornkorps, Scouting Zetten Band, Jeugddrumband Scouting Den Haag, Scoutingband De Schouw, Jeroen Bosch Verkennersband en natuurlijk Scoutinggroep Minerva.

De optocht liep door de binnenstraten van de stad en door de winkelstraat waar op het einde het defilé was. We hadden alle marsen uit ons repertoire precies één keer gespeeld. Na de optocht liepen we naar onze auto’s en vertrokken we naar het concoursterrein voor het grootse officiële gedeelte.

Zaterdagmiddag (Het bandconcours)


Bij aankomst werden onze kleedkamers gewezen. Wij hadden nummer 1, 2 en 4; nou ja, uiteindelijk 4. Hier kregen we verschillende dingen uitgereikt zoals het scoutingconcours lintje, een sleutelhanger, twee consumptiebonnen, een maaltijdbon en een informatieboekje. Het hele concoursterrein was interessant ingedeeld met leuke kraampjes waar je kon leren sier-schiemannen en eten.

Om 12.30u moesten alle bands opstellen voor de traditionele opening waar de vlaggen werden gehesen en om 13.00u begon de wedstrijd. Graaf Otto begon met de wedstrijd. Wij waren als vijfde aan de beurt.

We kwamen op met Drums of the Netherlands

Het concert werd uitgevoerd met Fire Starter

Het marcherend gedeelte werd uitgevoerd met Down Town

We marcheerde af met Margos In Jumping Five

Na afloop waren de zenuwen helemaal weg, want we wisten dat we goed gescoord hadden. We doken allemaal de kantine in en we gingen allemaal ene drinken. Alleen was het daar zo’n drukke boel dat we wel minimaal een half uur moesten wachten op onze frikadellen of broodjes kroketten.

Uiteindelijk werd het wedstrijdgedeelte afgesloten door een show optreden van Jeroen Bosch Verkennersband dat niet beoordeeld werd door de jury. Nadat deze band hun optreden had afgerond was het tijd voor de sluiting van het concours. De vlaggen werden naar beneden gehaald met als muzikale begeleiding het Nederlands volkslied. Onze band moest als eerste het terrein op en samen met de Graaf Otto Band marcheerden we af op de muziek van Drums of the Netherlands. De andere volgden snel en hiermee was het wedstrijd gedeelte afgerond.

Zaterdagavond (de prijsuitreiking)


Het tweede wedstrijd gedeelte begon, bij restaurant ‘eet tot je ontploft’. Wie kon er het meeste eten?

Om 17.30 werden alle materialen opgeruimd en werden alle bands verwacht bij de grote tent voor de maaltijd die ook dit jaar buitenlands was. We kregen een uitgebreide Chinese maaltijd te eten. Tot 19.00u kon er gegeten worden en die tijd hadden we hard nodig, want er was veel eten. In de tussentijd kwam de ijsboer ook nog even langs en de kinderen waren hun ijsbonnetjes aan het verzamelen om daarvoor ijsjes te kopen.

Om 19.00u moesten alle bandleden naar het concoursterrein lopen waar de prijsuitreiking zou plaatsvinden. Met 80.5 punt kregen wij ook dit jaar weer de 1e prijs. De Jeroen Bosh Verkennersband die zich in de 1e divisie hadden laten inschrijven hadden 87 punten gekregen en hiermee ook promotie naar de ere divisie. De tamboer-maître van deze groep kreeg ook meteen de tamboer-maîtres prijs.

Na de prijsuitreiking gingen we allemaal terug naar onze overnachtingplaats waar tot in de late uurtjes nog uitgebreid gefeest werd. De laatste nacht bleef ook scouting Zetten Band overnachten, die ook meteen voor de muziek zorgden. Er was een officieel programma voor de avond met karaoke en playback.

Zondagochtend


Het feestje was eindelijk voorbij, tijd om de boel in te pakken. We hadden wel nog een gezamenlijk ontbijt dat ook deze keer weer geregeld werd door de gastheer scoutinggroep. Toen moesten we nog even onze eigen rotzooi opruimen, de auto’s inladen en op eigen gelegenheid reden we naar huis.

Jurering en prijzen


Voor iedere rubriek kunnen maximaal 10 punten behaald worden. Alle door de jury toegekende punten worden opgeteld en het totaal word herleid tot 100 punten. De onderstaande punten zijn gemiddelden van de 4 juryleden. De juryleden waren: Dhr. S. Westra, Dhr. B. Beun, Dhr. Peeters en Mevr. A. van Kempen.

Voor het stilstaande werk 'Fire Starter' (J.Maassen) kregen we de volgende punten:
 • Klankverhouding: 7,7
 • Klankgehalte: 7,9
 • Techniek: 7,9
 • Articulatie: 7,7
 • Muzikale uitvoering: 7,6
 • Frasering: 7,8
 • Dynamiek en nuancering: 7,6
 • Samenspel: 7,9
 • Ritmiek: 7,9
 • Tempo: 8,0

Voor het marcherend werk 'Down Town' (J.G. Schroen) kregen we de volgende punten:

 • Klankverhouding: 8,0
 • Klankgehalte: 8,2
 • Techniek en articulatie: 8,3
 • Muzikale uitvoering, Interpretatie: 8,2
 • Dynamiek, frasering en nuancering: 7,9
 • Samenspel, ritmiek en tempo: 8,5
 • Houding en paslengte: 8,5
 • Zij- en voorwaartse richtingen en onderlinge afstanden: 8,2
 • Uitvoering van verplichte figuren (counters): 8,6
 • Presentatie, Discipline en algemene verzorging: 8,9

Beoordeling Tamboermaitre:
 • Algemene beoordeling: 7,8

Hiermee komen we op een punten aantal van:

80,5Uitslagen


Marswedstrijden


Divisie/KorpsSectiePuntenPrijs
Jeugd divisie
Jeugddrumband Scouting Den HaagB74,02e prijs
3e divisie
Scoutingband Minerva Sr. (Den Helder)A72,52e prijs
Graaf Otto Band (Lochem)A74,02e prijs
Scoutingband St. VincentiusA80,51e prijs
Scouting Zetten BandB82,01e prijs
Helders JachthoornkorpsB83,01e prijs
2e divisie
Scoutingband de Schouw (Boskoop)B81,51e prijs
1e divisie
Enschedese Padvinders MarsbandB75,52e prijs
Jeroen Bosch VerkennersbandB87,51e prijs met promotie


Showwedstrijden


Divisie/KorpsSectiePuntenPrijs
Jeugd divisie
Jeugddrumband Scouting Den HaagB75,52e prijs
3e divisie
Scouting Zetten BandB79,02e prijs


Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2