Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Hikeweekend
Gepost door Barry op 5/04/2009 13:32:28 (2922 gelezen)

Maart roert z'n staart... Begin deze maand hadden we al een weekend gehad en toen hadden we gepolst of er interesse was in een verlate winterhike. Nou, dat was er zeker, nieuwe scouts die nog geen rugzak hadden stonden week later op maandagavond met een rugzak voor m'n neus. En dus hielden we een 'winter'-hike.

We hadden het goede weekend uitgekozen: Het weekend ervoor was het mooi weer en het weekend erna was het mooi weer, maar in het weekend van ons hikeweekend zijn zowat alle weertypen voorbij gekomen: We vertrokken met regen, onderweg werd het eerst droog, toen een flinke wind, toen hagel en ten slotte nog even natte sneeuw.

Maar dat mocht de pret niet drukken: Iedereen had er zin in en was goed voorbereid.

Ergens in de buurt van Schimmert hielden we pauze om te eten.

Interessant hierbij om te vermelden is de diversiteit kwa lunch. De diversiteit liep uiteen van een gezonde lunch met allerlei groenten en tsatsiki saus, via een gewone boterham, naar een zak chips, naar een hikerugzak vol met drop, wijngums, koekjes...

Zoals gezegd zat de stemming er goed in en laat in de middag maar ruim op tijd voor het eten arriveerden we op Camping Schoonbron, waar we overnachtten in twee trekkershutten. We hebben vandaag zo'n 21 km gelopen. Een goede kwart Kennedy Mars dus.

Over het avondeten was niet iedereen enthousiast, maarruh, tja... We willen nou eenmaal niet teveel meeslepen. Volgende keer misschien eens bedenken of er lichtgewicht voedsel is wat beter smaakt.

's Avonds zijn we eens even in de camping-kantine gaan kijken. En dan is het de bedoeling dat je daar ook even wat drinkt dus dat hebben we gedaan.

Terug in de hut hebben we met z'n allen een spannend verhaal verteld waar ik op het laatst geen touw meer aan vast kon knopen en toen zijn we maar gaan slapen.

De volgende dag was het ineens een extra uur later wegens invoering van de zomertijd, dus hebben we de tocht een beetje ingekort. I.p.v. 11 km hebben we nu zo'n 7 km gelopen.

We eindigden in Gulpen, waar we met z'n allen een frietje hebben gegeten. Uiteindelijk is iedereen weer opgehaald, ondanks de Limburgse modder die intussen tot achter de oren zat.

Klik hier voor alle foto's van dit weekend.Klik hier voor alle foto's van dit weekend.

Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2