Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Weekend Schutterspark
Gepost door Barry op 27/06/2009 19:31:39 (1892 gelezen)

Vrijdag 12 juni was het weer tijd voor een weekend. We wilden dit weekend weer eens ouderwets kamperen, en we vonden een mooi kampeerterrein op het terrein van de oude Schutterspark speeltuin.

Op vrijdag moesten er natuurlijk eerst tenten worden opgezet. Dat hadden we pas nog geoefend, dus dat ging eigenlijk best goed.Toen de tenten eenmaal stonden was het tijd voor een kampvuur. Op het terrein waar we kamperen mochten we eindelijk weer eens vuur maken, dus dat deden we dan ook. Ondertussen werd een gasbrander aangeslingerd voor een kop tomatensoep.

Het terrein waar we verbleven had geen WC. Overdag mochten we gebruik maken van de WC’s van de speeltuin, maar voor ’s nachts hadden we een HUDO in elkaar geknutseld: Oftewel: Een stoel zonder zitting, een kuil eronder, een zeil er rondom heen... Nou ja, genoeg inspiratie voor allerlei schijt-verhalen.

Op zaterdag waren we alweer redelijk vroeg uit de veren. Allereerst stond er een leuke fototocht op het programma. Weet jij alle foto’s nog terug te vinden?Na het middageten werd besloten wat we de rest van de middag gingen doen: We wilden gaan koken op houtvuur (zoals gezegd: We hadden al lang geen kampvuur meer gemaakt). Dus werd er besloten wt we gingen koken en wie er inkopen ging doen en wie de vuurtafel zou gaan maken.

In de tussentijd was er tijd om wat nieuw speelgoed uit te proberen: We hebben een nieuwe pijl en boog aangeschaft met twee fatsoenlijke schietrozen.

Het eten was overigens bewerkelijk, maar smaakte goed: dwars-door-de-tuin-groentesoep-met-ballen, bloemkool met gepofte aardappelen, worstjes van de barbecue en een toetje… uit het koelvak van de Spar.

Na de afwas, n wat geklooi met afwaswater, was het tijd voor een buitenspel. Rond de vijver en met de oude ski-berg erbij hadden we een ideaal terrein om het drugs-smokkel-spel te spelen: Dealers, drugsunners, gebruikers, douane en politie had ieder als doel zoveel mogelijk geld en drugs te verdienen danwel in beslag te nemen.

Ook deze avond sloten we af met kampvuur, gewoon, omdat het mag!

Op zondag hebben we op het gemak ontbeten en werd begonnen met afbreken van het kamp(materiaal). Toen het dreigde te gaan regenen hebben we even wat harder doorgewerkt, waardoor we zelfs nog een beetje te vroeg klaar waren.

Het was weer een gezellig weekend geweest.

Alle foto's van dit weekend vind je in dit foto-album.

Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2