Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Overgang 2009
Gepost door Barry op 17/10/2009 20:20:00 (1630 gelezen)

Op 16 oktober begon ons joti weekend. Onze drie nieuwe scouts, Toon, Marco en Maikel mochten ook mee, maar… ze hadden helemaal nog geen overgang gehad naar de scouts! Nou, dat stond dus vrijdagavond op het programma.

Ze kregen de opdracht om op drie plaatsen een pakketje te gaan ophalen. Dat pakketje zou hulpmiddelen bevatten om de overgang tot een goed eind te brengen.

Zo kregen ze bij Hotel Rumpenerhof een oranje veiligheidshelm, bij Marc een stel peddels, en bij Henk en Marleen een opblaasboot.

Onderweg moesten de op het scoutinggebouw achtergebleven scouts hen zoeken. Zouden ze gevonden worden, dan moesten ze 1 hulpmiddel weer inleveren.

Tot slot moesten ze naar “punt B” lopen. Dat was aan een oever van de roeivijver in Schutterspark. Toen ze er aankwamen, kwamen de achtervolgers ook net daar aan. De achtervolgers hadden Marc (die met de overgangers meeliep) een GPS-GSM tracker meegegeven. Zo konden ze precies zien waar ze waren. Maar de groep was lang bij Henk en Marleen blijven zitten (binnen, dus geen GPS signaal) en toen vlug naar het eindpunt gelopen. Gevolg: De achtervolgers waren net te laat, en de overgangers mochten dus alle spullen houden.

Maar toen kwam de laatste opdracht: “Haal zo efficiŽnt mogelijk het pakketje op dat op punt C ligt.”

We hadden eigenlijk gehoopt dat de kids zelf op het idee zouden komen “Hť het is veel efficiŽnter om even om de roeivijver heen te lopen”, maar nee, ze wilden persť met de boot het water op. Nou ja, ook leuk.Klik hier voor alle foto's van de overgang.

Aangekomen bij punt C lag er een pakketje handdoeken “voor het geval dat”, ťn met de bootschap: “Welkom bij de scouts”.

Zo, en nu terug naar het gebouw voor een kop soep.

Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2