Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Overvliegweekend
Gepost door Barry op 31/10/2010 20:08:36 (2496 gelezen)

In het weekend van 8 t/m 10 oktober hadden we met de scouts alweer een weekend gepland. Op zaterdag zouden we dan 4 nieuwe scouts verwelkomen: Sophie, Milika, Brandon en Lucas kwamen over van de esta's. Natuurlijk hebben we voor hen weer wat leuks voorbereidt: Een ouderwets stoere hindernisbaan.

Klik hier voor all foto's van dit weekend.

Op vrijdagavond was het als vanouds effe klooien om de tenten opgezet te krijgen. Maarja, dat hoort erbij. 's Avonds hebben we een groot potje Weerwolven van Wakkerdam gespeeld met de explorers.

's Zaterdags zogezegd de overgang. Het was lekker weer, we hadden op tijd onze hindernis baan 'klaar', met een zeephelling, 'mep 'm dr'af', een touwen parcours, een tokkelbaan en een abseilwand. Natuurlijk was niks te stoer voor onze verse scouts. Gelukkig maar.Na de overgang zijn we bij de Rode Beek gaan picknicken. Het zand tussen m'n boterham smaakte lekker krokant. Daarna was het blijkbaar tijd om Marc in te graven.


Terug op de scouting was het tijd om de buitenoven te gaan opstoken, want we zouden ambachtelijke pizza's gaan bakken. Al met al was het redelijk gelukt, jammer dat van sommige pizza's het deeg niet gaar was.


's Avonds stond een greppeltocht op het programma. Na wat gemmer waren we het eindelijk eens hoe we de groepen zouden indelen. De bedoeling van een greppeltocht is dat je met je groepje ergens gedropt wordt, en dan ongezien weer op het HK komt. Wordt je opgemerkt door een 'bezemwagen', dan wordt de hele groep weer teruggebracht naar het beginpunt. Op tijd wegduiken in een greppel dus (vandaar de naam 'greppeltocht').

Op zondag werd er uitgeslapen. Maar daarna weer snel aan de slag, want er was nog genoeg op te ruimen. Op een bepaald moment was ook dat leuk geweest, en besloten we dat we nog even een potje Weerwolven gingen doen. Daarna ging iedereen moe maar voldaan naar huis.

Klik hier voor all foto's van dit weekend.

Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2