Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Weekend in Süsterseel
Gepost door Barry op 6/02/2011 18:50:00 (1648 gelezen)

We zijn het jaar nog maar net begonnen, of het is al weer een tijd voor een weekend. We gingen dit keer naar Süsterseel. Hier zijn we al vaker geweest, maar het is er eigenlijk zo goed dat het altijd weer leuk is om er nog eens terug te komen. Op vrijdag avond stormde het goed.

Vrijdag


We wilden beginnen met een lekker actief buitenspel, levend stratego on steroids. Maar tijdens het spel vielen de takken ons om de oren. Toen we op een bepaald moment een knal hoorde en een boom enkele tientallen meters van ons verwijderd zagen neervallen, leek het ons verstandiger om naar binnen te gaan.

Iedereen kon even op z'n gemaak de slaapplaats klaarmaken, daarna was het tijd voor chips, drinken en daarna een dipsausje voor bij de chips (helaas was de chips al weer op).

We hebben nog een leuk potje Weerwolven van Wakkerdam gespeeld, maar toen was het echt tijd om naar bed te gaan. Niet meer zo wakker dan...

Zaterdag


We begonnen de dag met een aantal scoutingtechnieken: Groep 1 ging proberen een kampvuur met 1 lucifer aan te steken, groep 2 ging zelf bestek maken van een blok hout, groep 3 ging een tocht uitzetten voor vanmiddag.

's Middags stond er echter een verrassing op het programma: We gingen beestjes kijken in het Wildpark Gangelt.


Helaas waaide het te hard voor de roofvogel voedertijd, maar het was toch een leuke middag.

Terug op het gebouw gingen we verder: Er werd door een groep gebarbequed, een andere groep bereidde alle overige eten in de keuken, en iedereen die niet wilde of hoefde te koken ging de tocht van groep 3 van vanmorgen lopen.

Het eten had goed gesmaakt.

's Avonds hadden we een spel met als thema "hoe goed ken je je medescout?" Iedereen moest in het kort een paar vage karaktereigenschappen van zichzelf opschrijven, daarna werden alles voorgelezen en moest iedereen raden wat bij wie hoorde. Best nog moeilijk hoor.

's Avonds hadden we eigenlijk nog een flinke wandeling gepland, maar omdat we al genoeg gelopen hadden en het maf waaierig weer was zijn we maar binnen gebleven. Voordat we gingen slapen hebben we het spel "Black Stories" gespeeld:
"Black stories zijn duistere, ingenieuze en schrikwekkende raadselverhalen welke je met z'n allen zal moeten oplossen! Dit kun je doen door vragen te stellen aan de spelleider, die vervolgens de vraag met 'ja' en 'nee' kan beantwoorden. Soms ben je met twee of drie vragen al op het goede spoor maar vaak bijt je je vast in de ogenschijnlijk makkelijke verhalen.". En natuurlijk was het laat voordat iedereen sliep.

ZondagZondag niet zo heel vroeg op. Ontbijten, het gebouw poetsen, nog even tijd voor een spel buiten en toen was het weekend helaas al weer om. Het was een leuk weekend.

Klik hier voor alle foto's van dit weekend.

Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2