Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Pagina (1) 2 3 4 ... 8 »
Zomerkamp 2011 Wiltz
Gepost door Marc op 4/12/2011 16:30:00 (4347 gelezen)

Om 8.30u stonden de eerste kinderen al te Wachten op het scoutinggebouw. Na alle koppen geteld te hebben vertrokken we om 9.15 uur vanuit het HK voor de tweede keer achtereenvolgens naar Wiltz (Luxemburg).

Zaterdag 9 juli - Opbouwen kamp / wie is de mol?Gelukkig hadden we een rustige rit zonder al te veel verkeer op de weg, waardoor we al om 11.30u aankwamen op onze locatie.

Na een korte welkomsopening begonnen we met de opbouw van het kampement. Omdat ons nieuwe keukenzeil al door ons zelf was opgezet, hoefden de kinderen alleen nog maar de ruimtevaardertenten op te zetten. Dit jaar gelukkig weer drie patrouilles. Patrouilles die omgedoopt zijn geworden tot ploegen. 2 van 4 personen en 1 van 5 personen. Dus 13 kinderen waren mee. Dit is het ergste aantal dat je kan hebben als het gaat om indelingen van spelen en andere activiteiten.

De patrouilles werden begeleid door Jill, Julian en Anthony die het opbouwen van het kampement wel goed onder controle hadden, maar zo gauw er ingeruimd moest worden, was er opeens voor niemand meer plaats. Uiteindelijk na wat gestapel, kregen ze het voor elkaar. Gelukkig klaar…..

Nu werd het tijd voor de officiŽle uitleg over programmaverdeling, saaie kampregels en de introductie van het thema: WIE IS DE MOL.

Nadat er heerlijk gelunchd was alles verder geregeld was, werd het tijd voor het eerste spel. Bommelding en de bom van Talisman (Marc). Een spel van kids tegen de staf. Met een tijdsbestek van een uur om de bom onschadelijk te maken. 6 schakelaars met twee opties. Door 6 vragen te beantwoorden met ja of nee, brengt een schakelaar in de juiste positie. Vragen die alleen maar beantwoord kunnen worden m.b.v. de omliggende groepen. Op 13 seconden voor ontploffing werd de bom onschadelijk gemaakt en Talisman werd niet ontvangen in de eerste hemel en verklaarde dat er een mol was achtergelaten binnen het kamp.


Het diner van vanavond werd verzorgt door ons ondersteuningsteam Henk en Marleen. Broodjes knakworst met SAUS & halve broodjes met zalm en ei. Na het geren hadden de scouts wel recht op een rustig diner.
De eerste minimol werd nu benoemd met als taak om het volgende spel te sabboteren en drie wasbakken te vullen met koud water.

Nou, dergelijke specerijen vielen goed toen het eindelijk weer tijd werd voor wat wilds. Een nieuwe strategovorm met drie partijen. Get the Flag met een team uit het verleden, heden en de toekomst. Verleden met meer mensen, maar een lagere quantiteit aan hoge rangen. De minmol uit de groep van 4 werd overgeplaatst naar de groep van 5 en mocht alleen maar mensen uit de groep van 4 tikken. (een groep van 3,4 en 6).

Als laatste nog even randhangen bij het kampvuur met wat liedjes uit de oude doos. Nu werd er ook een start gemaakt met de LIBDUB videoclip van LUXEMBOURG van het goede doel origineel van Henk en Henk. De castindeling van wie zingt wat? Hierna met het afvalspel iedereen na bed, na een geslaagde eerste dag.


Klik hier
voor alle foto's van dit zomerkamp.

Pagina (1) 2 3 4 ... 8 »
Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2