Start Bevers Welpen Scouts Explorers Roverscouts Scoutingband
Leden:
Login-naam:

Wachtwoord:


Wachtwoord kwijtgeraakt?
Nu registreren!
Zomerkamp 2016
Gepost door leonvandebroek op 26/09/2016 20:30:00 (1003 gelezen)

Het afgelopen scoutingjaar was voor onze scouts een jaar van uitdagingen en grensverleggende activiteiten. Een spectaculair zomerkamp zou dan ook niet uit mogen blijven.

De traditionele (staf) vrijdag.Kijk hier voor alle foto's van ons zomerkamp: deel 1 deel 2

De vrijdag voor aanvang van het zomerkamp voor onze scouts is traditioneel de dag dat de staf van de Scouts, Explorers alsook Henk en Marleen het kampement gaan opbouwen. Traditiegetrouw vertrokken zij op vrijdagochtend rond 10:00 uur vanuit het H.K naar de Mookerheide. Na een reis van +/- 1,5 uur arriveerden zij op de plaats van bestemming. Na een aantal uren hard zwoegen begon het kampement vorm te krijgen en was het tijd voor de Lunch: Macaronisalade van Marleen. Deze lunch is inmiddels ook een traditie geworden. Nadat de vendeltent, de keuken en de staftenten waren opgezet was het alweer tijd voor het avondeten. Ditmaal werd besloten dat zij zouden gaan “grieken”. De bediening liet nogal te wensen over maar het eten was goed. Na deze vermoeiende dag vervolgde iedereen de reis naar zijn/haar slaapzak en bereidde een goede nachtrust hen voor op de volgende dag.

Welkom scouts!


Het is zaterdagochtend, om 12:00 uur zouden de scouts arriveren met hun ouders. Barry en Marc bereidde het kampement voor op de komst van de scouts door alvast hun keukenzeilen op te zetten, Henk en Marleen verzorgde de versnaperingen en Léon bracht Ronald naar de verzamelplek vanwaar de Explorers een 3-daagse hike zouden lopen richting de Mookerheide. Rond 11:00 uur was iedereen klaar met zijn/haar klusjes en om 11:30 uur begonnen de eerste scouts te arriveren.

Jagers, verzamelaars en boeren.


Zaterdag bestond uit het opbouwen van het kampement voor de scouts. Bij het opbouwen van het kampement kwamen de scouts erachter dat ze, naast hun slaaptenten, ook een keukentafel moesten pionieren. De afgelopen jaren werden zij verwend met een klaptafel en banken maar nu moesten ze hun eigen keukentafel in elkaar zetten met niets meer dan pionierpalen en touw. De scouts hadden dit al geoefend op het zomerweekeinde dus het was voor hen een eitje. Het diner bestond uit zelfgemaakt brood dat boven het kampvuur werdt gebakken en een goed gevulde groentesoep. Deze dag stond namelijk in het teken van het jagers / verzamelaars tijdperk.

Op zondag zijn de scouts erop uit getrokken en hebben de omgeving verkend. Ze hebben die dag zo’n 3,5 km gewandeld naar een dagstrand waar een aantal scouts hebben gezwommen. De rest heeft op het strand genoten van de zon en de meegebrachte versnaperingen. Eenmaal terug op het kampterrein, na nog eens 3,5km te hebben gewandeld, stond boerengolf op het programma. ’s avonds was er kampvuur en bereidde iedereen zich mentaal voor op wat hen de volgende dag te wachten stond: De Hike.

Wandelen, Pokemons en slapen onder de sterren.


Maandagochtend was iedereen vroeg uit de veren en werden de rugzakken klaargemaakt voor vertrek. Na een stevig ontbijt vertrokken de scouts voor een twee-daagse hike richting Nijmegen. De eerste plek die we tegenkwamen was niets minder dan: “Amerika”. Helaas bleek het een dorp te zijn dat “Klein Amerika” heette. Toch kunnen de scouts nu wel stellen dat ze op zomerkamp in Amerika zijn geweest. In de middag bleek helaas de uitkijktoren die op de kaart stond reeds weggehaald. Aan het einde van de dag (12-13km verder) kwamen we aan op de camping waar we die nacht zouden verblijven. Die avond waren de scouts te vinden in de camping-speeltuin en de kleine kinderboerderij die op het campingterrein lag. Een aantal scouts wilde hun grens verleggen en in de buitenlucht slapen, de staf vond dit wel een stoer plan en besloot mee te doen. ’s ochtends om 05:30 uur werden we gewekt door een letterlijke: “vreemde vogel” die een heel irritant geluid produceerde. Een aantal scouts besloten in hun tenten te kruipen met een kussen over hun oren en de rest viel uiteindelijk ook weer in slaap. Later die ochtend kwamen Henk en Marleen onze spullen ophalen zodat de tocht naar Nijmegen niet meer zo zwaar was als de dag ervoor. Eenmaal in Nijmegen trokken de scouts het centrum in en kochten souvenirs en vingen daarbij ook, jawel hoor, Pokemons! We keerden aan het einde van de middag met de bus terug naar ons kampterrein op de Mookerheide. Na deze twee dagen had iedereen wel wat rust verdiend en hadden de scouts de rest van de avond vrije tijd.

Superluxe zwemparadijs.


Op woensdag hebben de scouts op het kampterrein diverse spellen gedaan in de vorm van een zeskamp. Na de lunch hebben de scouts stok-dieren gemaakt en kregen zij te horen dat ze die avond, na het diner, nog zouden vertrekken naar een superluxe zwembad van het nabijgelegen center-parks.

Efteling, alsof dat nog een verassing was.


De scouts wisten al vanaf het zomerweekeinde dat ze naar de Efteling zouden gaan op zomerkamp en inderdaad, op donderdag was het dan eindelijk zover. “De Baron” bleek goed in de smaak te vallen bij de scouts maar ook de klassiekers als: De droomvlucht en de vogelrock waren populair. Ter afsluiting hebben we met z’n allen naar de spectaculaire show: Aquanura gekeken en vertrokken wij wederom richting de Mookerheide. Bij menige scout zal zich het “deuntje” van de “carnaval” het komende jaar nog vaak in het hoofd afspelen.

De laatste dag.


Op vrijdag hebben de Explorers onze scouts getrakteerd op een speurtocht voor de twee overvliegers. Het duurde allemaal wat langer dan gepland maar dat maakte de Explorers weer goed door zich volledig te ontfermen over het kampvuur voor de bonte-avond en een overheerlijk stuk vlees op de barbecue. Tijden de bonte-avond verzorgde Marc wederom de entertainment waarbij “Jan de Bruin zijn fiets” niet mocht ontbreken. Onze jongste scouts hebben die avond nog de nodige “bonte-avond” skills geleerd en kunnen inmiddels bijna alle liedjes meezingen en meedoen. De oudste scouts mochten nog wat langer bij het kampvuur blijven zitten om te kletsen met de Explorers waarna iedereen vermoeid afdroop naar zijn/haar slaaptent.

Terug naar Brunssum.


De laatste uurtjes van het zomerkamp waren aangebroken toen de scouts langzaam ontwaakte uit hun slaap. Meteen begonnen de scouts hun tassen in te pakken alvorens zij aan het ontbijt begonnen. Na het ontbijt werden de slaaptenten alsook de keukenzeilen afgebroken en ontfermde de staf zich over de vendeltent en de staftent. Alles verliep vlekkeloos. Toen het 12:00 uur was stonden de ouders klaar om hun kinderen mee te nemen en werdt er hier en daar nog wat met ouders gekletst. Een grote opluchting voor de scoutsstaf was dat Ronald en de Explorers ervoor hadden gezorgd dat de bus al helemaal was ingeladen toen de laatste ouders vertrokken waren. Waardoor ook de staf direct naar huis kon.

Een geslaagd zomerkamp.


Al met al was het zomerkamp van 2015/2016 een geslaagd zomerkamp maar wel een heel actief zomerkamp voor de scouts en de staf. De activiteiten die gepland stonden waren fysiek uitdagend voor onze scouts maar wij zijn als staf erg trots op onze scouts-troep, dat zij hebben doorgezet en opnieuw hun grenzen hebben verlegd.


Kijk hier voor alle foto's van ons zomerkamp: deel 1 deel 2

Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis
De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.

Scouting Brunssum - Scouting St. Vincentius ( Rumpen ) is powered by XOOPS 2.2